Mišpulníkový sirup užití v TCM - Chuan Bei Pi Pa Lu zdravotní účinky!

Mišpulníkový sirup užití v TCM – Chuan Bei Pi Pa Lu zdravotní účinky!

Mišpulníkový sirup je hořce chutnající bylina, která se po staletí používá k léčbě různých zdravotních potíží. Nedávné studie naznačují, že mysop může být účinný při léčbě infekcí dýchacích cest, úzkosti a dalších stavů.

Účinky

Mysopový sirup má protizánětlivé a antioxidační účinky. Může také přispívat ke zlepšení kontroly hladiny cukru v krvi a ke snížení hladiny cholesterolu.

Sirup Mysop má protizánětlivé a antioxidační účinky. Může také pomáhat zlepšit kontrolu hladiny cukru v krvi a snížit hladinu cholesterolu.Mysop lze použít také k výrobě blanitého kozlíku lékařského. Blanšírování je technika, při níž se zelenina krátce vloží do horké vroucí vody a poté se ponoří do studené vody, aby se proces vaření zastavil. Tím se zelenina blanšíruje, aniž by se stala kašovitou, jako když ji na sporáku převaříte nebo vaříte příliš dlouho.

Nedávné studie naznačují, že mysop může být účinný při léčbě infekcí dýchacích cest, úzkosti a dalších stavů. Jeho protizánětlivé a antioxidační vlastnosti mohou také pomoci snížit hladinu cholesterolu a zlepšit kontrolu hladiny cukru v krvi. Lze jej použít k blanšírování zeleniny, aniž by se stala kašovitou. Pískavice blanšírovaná s mysopem má lepší chuť než normální blanšírovaná pískaviceblanšírování pískavice ji blanšíruje rychleji než blanšírování pískavice. blanšírování pískavice vyžaduje kratší dobu vaření ve srovnání s blanšírováním pískavice, ale k blanšírování pískavice jsou nutné obě přísady.

Další užití

Mišpulníkový sirup lze použít k přípravě blanšírovaného kozlíku, který má lepší chuť než normální blanšírovaný kozlík. Sirup z mysopu se musí použít alespoň jednou před blanšírováním. Blanšírování kozlíku trvá kratší dobu než blanšírování kozlíku a jedná se o běžnou techniku vaření, při níž nehrozí, že by se zelenina rozvařila nebo byla kašovitá, jak by se to stalo u jiných způsobů vaření.

Sirup je všestranným pomocníkem při dýchacích potížích, zejména v době nepříznivého počasí. Má příjemnou chuť, díky které je vhodný zejména pro děti od 3 let

Z hlediska tradiční čínské medicíny mignonetový sirup čistí teplo v plicích, čímž zvlhčuje plíce a podporuje regeneraci sliznice dýchacích cest. Působení této směsi vede k nastolení správného toku plicní energie a k rozpuštění přítomného hlenu.

Další možnosti použití sirupu :

  • Zvlhčuje krk a zklidňuje podráždění
  • Chrání sliznici dýchacích cest
  • Udržuje optimální stav horních cest dýchacích
  • Odstraňuje pocit dušnosti
  • Má zklidňující účinek na hrdlo, hltan a hlasivky
  • Přináší úlevu od škrábání v krku
  • Zvlhčuje hrdlo a umožňuje zklidnit podráždění
  • Chrání sliznici dýchacích cest
  • Udržuje optimální stav horních cest dýchacíchOdstraňuje pocit dušnosti
  • Má zklidňující účinek na hrdlo, hltan a hlasivky
  • Přináší úlevu při škrábání v krku
  • Vhodný při problémech s hleny
  • Odstraňuje hleny

Doporučené dávkování

1 polévková lžíce 3-4krát denně, zapít vodou. Děti od3 až 12 let: vhodné pro děti od 12 let: 1 čajová lžička 3-4krát denně, zapít vodou. Účinek lze pozorovat po třech dnech. Pokud kašel ustoupí, přestaňte tento sirup používat.

Složení

  • Pi Pa Ye (Eriobotrya japonica – list 10,2 %)
  • Shui Ban Xia (Typhonium flagelliforme – oddenek 3 %)
  • Ping Bai Mu (Fritillaria Ussuriensis – cibule 1,5 %)
  • Jie Geng (Platycodon grandiflorum – kořen 0,9 %)
  • Bo He Nao (Mentholum 0,02 %)
  • Fu Liao (pomocné látky)

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *