Recept na: Borůvkové Muffiny bez vajec a mléka [+ vegan verze]

Recept na: Borůvkové Muffiny bez vajec a mléka [+ vegan verze]!

Recept na borůvkové muffiny bez vajec a mléka. Tento recept neobsahuje mléko ani vejce, takže je ideální pro osoby s potravinovými alergiemi nebo dietními omezeními. Tyto muffiny jsou vlhké, nadýchané a chutné – ideální pro rychlou snídani nebo svačinu!

Zkušeli jste již nepečený dezert z lotusových sušenek?

Jak přípravit Borůvkové muffiny bez vajec a mléka

recept na Boruvkove Muffiny bez vajec a mleka

Složení:

1 1/2 hrnku hladké mouky

1/2 šálku cukru

1 polévková lžíce prášku do pečiva

1/4 lžičky soli

1/3 šálku rostlinného oleje

1/4 šálku vody

1 lžička vanilkového extraktu

1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek

Návod k přípravě:

1 x Formu na muffiny s 12 košíčky vymažte nepřilnavým sprejem nebo vyložte papírovými vložkami. Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej, vodu a vanilkový extrakt; míchejte, dokud se dobře nespojí. Jemně vmíchejte borůvky. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny. Pečte 18-20 minut (na 180 stupňů C),nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Před přenesením na drátěnou mřížku nechte 5 minut vychladnout.

Vychutnejte si lahodné a zdravé borůvkové muffiny bez vajec a mléka!

Jak přípravit Veganskou verzi

Složení:

  • 1 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 1/4 šálku vody
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
Boruvkove Muffiny bez lepku vajec a mleka

Pokud si chcete připravit veganské borůvkové muffiny, postupujte podle následujících jednoduchých kroků:

1. Předehřejte troubu na 375 stupňů F.

2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

3. Přidejte rostlinný olej, vodu a vanilkový extrakt; míchejte, dokud se dobře nespojí.

4. Jemně vmíchejte borůvky.

5. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny.

6. Pečte 18-20 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá.

7. Před přenesením na drátěnou mřížku nechte 5 minut vychladnout.

Vychutnejte si lahodné veganské borůvkové muffiny!

Závěrem

Oba recepty na borůvkové muffiny jsou zcela odlišné, ale oba jsou stejně chutné. Běžný recept na borůvkové muffiny obsahuje vejce a mléko, zatímco veganská verze nikoli. Díky tomu je veganský recept dobrou volbou pro lidi s potravinovými alergiemi nebo dietními omezeními. Veganské muffiny jsou navíc vlhké a nadýchané, takže jsou ideální volbou k snídani nebo svačině.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share via

Soutěž o vouchery v hodnotě 2 650,- Kč

V NAŠÍ SOUTĚŽI VYHRÁVÁ úPLNĚ KAŽDÝ

seznam výher:

  • 2x Voucher na 150,- Kč pro e-shop Lentiamo + 1 000, Kč Voucher na víno
  • 1x Voucher na 150,- Kč pro e-shop Lentiamo + 200,- Kč voucher na spodní prádlo

Všichni účastnící soutěže získají:

  • 20% Slevu na prémiové doplňky stravy
  • 10% na krabičkovou dietu
  • 35% Slevu na rehabilitační a masážní pomůcky
  • 20% Slevu na osobní trénink a tvorbu tréninkových a dietních plánů na míru

Pro přihlášení do slosování se, které proběhne 21.5.2023 nám napiš svůj nejlepší email, na který ti pošleme pozvánku do soutěže, kterou musíš potvrdit.

Send this to a friend