Nejlepší domácí nepečený cheesecake z mascarpone recept!

Nejlepší domácí nepečený cheesecake z mascarpone recept!

Cheesecake z mascarpone je bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný. Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se stane novým oblíbeným dezertem ve vaší domácnosti. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, abyste dosáhli dokonalého spojení!

Pokud máte chuť na něco jednoduššího, vyzkoušejte tento nepečený dezert.

Recept na cheesecake z mascarpone: Jednoduchý a lahodný dezert

Pokud hledáte bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný dezert, nehledejte nic jiného než tento recept na tvarohový koláč s mascarpone! Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se u vás doma stane novým oblíbeným. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, abyste dosáhli dokonalého spojení!

Ingredience na cheesecake z mascarpone

Ingredience na tvarohový koláč s mascarpone:

  • sýr mascarpone: 1 šálek (250 g) sýra mascarpone
  • 2/3 šálku (130 g) cukru
  • 1/4 hrnku (27 gramů) mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička (4 gramy) vanilkového extraktu
  • 1/4 čajové lžičky (1 gram) soli
  • Citronová šťáva a kůra z 1 citronu
  • čerstvé ovoce nebo čokoládová omáčka na podávání

Postup přípravy cheesecake z mascarpone

Tvarohový koláč je dezert známý již po staletí a existuje mnoho různých způsobů jeho přípravy. Tento recept na tvarohový koláč s mascarpone je jednoduchý, ale výsledkem je dezert, který je bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný. Začněte předehřátím trouby na 350 stupňů Fahrenheita a poté vyložte osmipalcovou pružinovou formu pergamenovým papírem. Ve středně velké míse smíchejte cukr, mouku, vejce, vanilkový extrakt a sůl a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

V samostatné míse smíchejte sýr mascarpone s citronovou šťávou a kůrou, dokud nebude sýr hladký. Přidejte mokré přísady k suchým a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Těsto nalijte dopřipravenou formu a přeneste ji do trouby a pečte 30-40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu koláče nevyjde z větší části čisté. Po upečení vyjměte koláč z trouby a před vyjmutím z formy jej nechte zcela vychladnout. Nakrájejte na plátky a podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, pokud chcete.

Na 8 porcí

Velikost porce: 1 plátek (161 g)

Množství makronutrientů na jednu porci:

  • tuky celkem: 20 g
  • Sacharidy: 51 g
  • bílkoviny: 14 g

Recept na nepečenou verzi

Tvarohový koláč je klasický dezert, který je známý již po staletí. Jako svačinu si na něm pochutnávali už Řekové a Římané a pochutnávat si na něm měli i místní olympionici, kteří potřebovali dostatek bílkovin a dalších živin, aby podávali co nejlepší výkony.

Cheesecake je bohatý a krémový dezert, který si můžete vychutnávat po celý rok. Existuje mnoho variant klasického receptu, ale nejzákladnějšími ingrediencemi jsou smetanový sýr, vejce a cukr. Nezbytnou součástí je také citronová šťáva a vanilka. Nejlepší je použít do cheesecaku pravou vanilku, ale můžete použít i vanilkový extrakt. Pro výraznější citronovou chuť přidejte nastrouhanou kůru z jednoho citronu.

Budete potřebovat:

  • 170 g máslových sušenek
  • 70 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 tabulky bílé čokolády

Postup přípravy:

Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte v sáčku a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs přendejte do dortové formy vyložené pečicím papírem a pevně přitlačte. Smíchejte tvaroh, mascarpone, smetanu ke šlehání a rozpuštěnou (vychladlou) čokoládu a lehce prošlehejte. Smetanovou směs nalijte na sušenkovou vrstvu a uložte do chladničky alespoň na 10 hodin. Někdy je třeba počkat déle, proto je lepší připravit cheesecake s dostatečným předstihem. Přepište tento obsah do poutavější podoby.

Zbylo vám mascarpone? Vyzkoušejte tento recept.

Závěrem

Tvarohový koláč s mascarpone je bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný. Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se u vás doma stane novým oblíbeným. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou pro dokonalé spojení! Recept na tvarohový koláč s mascarpone: Pokud hledáte bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný dezert, nehledejte nic jiného než tento recept na tvarohový koláč s mascarpone! Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se u vás doma stane novým oblíbeným. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, abyste dosáhli dokonalého spojení!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.