Pozor na E-shop Bonky [Zkušenosti & Recenze]

Pozor na E-shop Bonky [Zkušenosti & Recenze]

Bohužel vzhledem k obrovskému množství stížností podaných České obchodní inspekci (ČOI) to pro Bonky nejsou jen dobré zprávy. Mnoho zákazníků se potýkalo s problémy při objednávkách, od obdržení zboží horší kvality, než bylo inzerováno, až po zpoždění dodacích lhůt. I přes tyto nahlášené problémy však nelze popřít, že Bonky nabízí neuvěřitelně výhodné zboží, pokud víte, kde hledat.

Samotné webové stránky jsou uživatelsky přívětivé a umožňují zákazníkům snadno procházet jejich nabídku produktů. Nabízí také věrnostní program, který odměňuje časté kupující slevami na určité položky a také dopravou zdarma. To jej činí stále atraktivnějším pro ty, kteří chtějí při nakupování na webu ušetřit více peněz, ale vyplatí se to opravdu?Pojďme se blíže podívat na to, proč byste se měli tomuto konkrétnímu podvodu vyhnout. 

Co je to Bonky? 

Bonky je společnost zabývající se online průzkumy, která tvrdí, že zákazníkům platí za jejich názory na určité produkty a služby. Mnoho lidí však uvedlo, že po poskytnutí svých odpovědí a služeb nikdy neobdrželi platbu. Kromě toho někteří zákazníci uvádějí, že webové stránky byly krátce po dokončení průzkumu zrušeny, což téměř znemožňuje vyzvednout jejich výdělky nebo zpochybnit jakékoli provedené poplatky. Kromě toho se objevily zprávy o neoprávněných poplatcích spojených se službou, které může být obtížné zpochybnit bez zástupce zákaznického servisu, který může pomoci tyto poplatky zvrátit.  

Proč byste se měli tomuto eshopu vyhnout? 

E shop Bonky zkusenosti

Hlavním důvodem, proč byste se měli vyhnout používání služby Bonky, je velký počet stížností a zpráv od zákazníků, kteří neobdrželi platbu nebo jim byly neoprávněně účtovány poplatky. Nejenže je kvůli tomu obtížné získat své peníze zpět, pokud se něco pokazí, ale také to znamená, že váš čas a úsilí mohou zůstat neodměněny, i když v průzkumu poskytnete přesné odpovědi. Navíc se objevily zprávy o rozesílání podvodných e-mailů z falešných účtů, které tvrdí, že zastupují společnost, a také o dalších podvodech s ní spojených, jako jsou falešné ceny nebo odměny nabízené výměnou za odpovědi na otázky v průzkumu. Těmto druhům podvodů je lepší se zcela vyhnout, protože mohou vést k vážným finančním ztrátám a krádeži identity.  

Zkušenosti uživatelů

Bonky je mezinárodní tržiště, kde mohou zákazníci nakupovat zboží z celého světa, ale bohužel má pověst nespolehlivého tržiště. Mnoho zákazníků hlásilo, že jejich zboží nedorazilo nebo dorazilo s velkým zpožděním – v některých případech to trvalo i celý rok!

Navíc když zboží dorazí, často neodpovídá popisu objednaného zboží; buď dorazí v jiných barvách a materiálech, nebo v mnohem horší kvalitě, než se očekávalo.

I když je zboží údajně „skladem“, není zaručeno, že skutečně dorazí, protože se může nacházet na druhém konci světa. A co hůř, na stížnosti týkající se těchto problémů se často nebere ohled a peníze za nesplněné objednávky se vracejí jen zřídka.

Nákup zboží na mezinárodních tržištích může být vždy riskantní, ale u Bonkyho se toto riziko zřejmě exponenciálně zvyšuje. To znamená, že zákazníci, kteří zde zadávají objednávky, by s nimi měli zacházet jako s hazardními hrami; nikdy neočekávat, že svou objednávku obdrží, a připravit se na ztrátu všech utracených peněz. Ti, kteří si chtějí koupit zboží online, by se měli místo toho poohlédnout jinde, protože existují mnohem spolehlivější místa, která nabízejí lepší záruky na své výrobky.

ČOI varuje před nákupy v e-shopu BONKY 

ČOI vydala varování pro spotřebitele před nákupy v internetovém obchodě BONKY. Varování má své opodstatnění, protože na klamavé praktiky společnosti BONKY upozornil Better Business Bureau a další orgány dohlížející na ochranu spotřebitelů. Podívejme se, co pro vás tato varování znamenají a jak podobné podvody v budoucnu odhalit. 

Co byste měli dělat? 

Bonky.cz

Pokud jste si již od společnosti BONKY něco zakoupili, nejlepší možností je kontaktovat ji přímo a požádat o vrácení peněz nebo o výměnu zboží, pokud je to možné. Pokud odmítají vyhovět vaší žádosti nebo se s nimi nemůžete vůbec spojit, pak je možná na čase podat stížnost u generálního prokurátora vašeho státu nebo u místního úřadu na ochranu spotřebitele. Navíc, pokud jste tak ještě neučinili, měli byste okamžitě nahlásit jakékoli podvodné jednání nebo neetické obchodní praktiky podáním stížnosti online prostřednictvím webových stránek Federální obchodní komise. 

Jak můžete podobné podvody v budoucnu odhalit? 

Jedním z nejlepších způsobů, jak se vyhnout podvodu, je prozkoumat společnosti předtím, než s nimi začnete obchodovat. Pokud má společnost negativní hodnocení na více webových stránkách nebo byla v nedávné době zapletena do právních sporů, pak pravděpodobně není dobrý nápad s ní obchodovat. Kromě toho je důležité věnovat pozornost jakýmkoli červeným vlajkám, jako jsou neobvykle nízké ceny nebo nabídky, které se zdají být příliš dobré na to, aby byly pravdivé, protože obvykle pravdivé jsou! A konečně, nikdy neposkytujte údaje o své kreditní kartě, pokud si nejste naprosto jisti, že jsou bezpečné. 

Pozor na podobné kopie tohoto eshopu!

V posledních letech se objevuje řada internetových podvodníků, kteří se přiživují na nic netušících zákaznících. Jedním takovým případem je Bonky, elektronický obchod, který byl nedávno spojen s podezřelými aktivitami. Za Bonky stojí společnost Top Rise s.r.o., jejímž jednatelem je Tomáš Šarai.

Před únorem letošního roku však za Bonky stála společnost Finalty Target Media s.r.o., kterou do května 2022 provozoval Kamil Gabriš, kterého nahradil Zdeněk Linke. Jak Finalty Target Media s.r.o, tak Top Rise s.r.o sídlí na adrese Rybná 716/24 – Praha 1 – takže je obtížné tyto dvě společnosti a jejich přidružené aktivity na internetu rozlišit.

Seznam obdobných e-shopů:

  • Boohoo.cz
  • Beliamo.cz
  • Molio.cz
  • Joot.cz
  • Rivio.cz
  • Bonky.sk

Vzhledem ke společné adrese a datové blízkosti roste podezření, že společnost Finalty Target Media s.r.o možná převedla své nepříliš seriózní aktivity na společnost Top Rise s.r.o, přičemž Tomáš Šarai převzal funkci jednatele, aby ještě více zamaskoval nelegální aktivity provozované prostřednictvím webových stránek Bonky a dalších digitálních platforem s ní spojených..

Je proto důležité, aby se spotřebitelé měli na pozoru před jakýmikoliv obchody se společností Bonky, stejně jako konkrétně s Finalty Target Media s.r.o a Top Rise s.r.o., na které je třeba pohlížet s mimořádnou opatrností vzhledem k jejich pochybné minulosti a možnému napojení na podvodné aktivity na internetu, jako je praní špinavých peněz nebo pokusy o phishing zaměřené na nic netušící zákazníky nebo klienty. Spotřebitelé by také měli dbát zvýšené opatrnosti při prohlížení jakýchkoli internetových stránek spojených s oběma výše uvedenými společnostmi, aby se nestali obětí podvodů nebo zneužití prostřednictvím jakýchkoli transakcí provedených online prostřednictvím Bonky nebo podobných služeb nabízených těmito společnostmi.

Často Kladené Otázky

Závěr

Celkově je důležité mít na paměti potenciální podvody, jako je Bonky. Věnování několika minut průzkumu společnosti před registrací vám může z dlouhodobého hlediska ušetřit čas a peníze tím, že se vyhnete případným pozdějším problémům. Pokud se webová stránka s průzkumy zdá příliš dobrá na to, aby byla pravdivá, pravděpodobně je! Než jim poskytnete své osobní údaje nebo svůj názor výměnou za platbu, nezapomeňte si společnosti řádně prověřit – z dlouhodobého hlediska vám to může ušetřit čas i peníze!

Dále Vám nedoporučujeme nakupovat na následujících stránkách:

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Share via

Soutěž o vouchery v hodnotě 2 650,- Kč

V NAŠÍ SOUTĚŽI VYHRÁVÁ úPLNĚ KAŽDÝ

seznam výher:

  • 2x Voucher na 150,- Kč pro e-shop Lentiamo + 1 000, Kč Voucher na víno
  • 1x Voucher na 150,- Kč pro e-shop Lentiamo + 200,- Kč voucher na spodní prádlo

Všichni účastnící soutěže získají:

  • 20% Slevu na prémiové doplňky stravy
  • 10% na krabičkovou dietu
  • 35% Slevu na rehabilitační a masážní pomůcky
  • 20% Slevu na osobní trénink a tvorbu tréninkových a dietních plánů na míru

Pro přihlášení do slosování se, které proběhne 21.5.2023 nám napiš svůj nejlepší email, na který ti pošleme pozvánku do soutěže, kterou musíš potvrdit.

Send this to a friend