Stručný, rychlý a hlavně jednoduchý recept na pistáciový krém. Je to skvělý dezert, který si všichni zamilují. Existuje mnoho způsobů, jak připravit zdravý pistáciový krém, ale tento je jedním z našich nejoblíbenějších. Zkoušeli jste si již upéct banánový chlebíček s oříšky?
Budete potřebovat
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku vody
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku pistácií
- 2 šálky husté smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
Přípravu pistáciového krému začněte vařením cukru a vody na sporáku. Neustále míchejte, dokud nedosáhne 230 stupňů Celsia. Odstavte z ohně a vmíchejte máslo. Nalijte ho na dortový stojan nebo do skleněné mísy.
Dále připravte pistácie tak tak, že je povaříte s vodou a cukrem. Rozmixujt je a nechte vychladnout, než je rozetřete na krémovou směs. Vyšlehejte tučnou smetanu s vanilkovým extraktem do tuhých špiček a rozetřete ji na vychladlou pistáciovou vrstvu!
Proč je pistáciový krém zdravý
Existuje mnoho důvodů, proč je pistáciový krém zdravou volbou pro dezert. Pistácie jsou dobrým zdrojem vlákniny, bílkovin a důležitých vitamínů a minerálů. Obsahují také antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením. Smetana má vysoký obsah nasycených tuků, ale obsahuje také prospěšné živiny, jako jsou omega-3 mastné kyseliny a vitamin D. Když v receptu, jako je tento, zkombinujete pistácie a smetanu, získáte výhody obou ingrediencí.
Pistácie jsou dobrým zdrojem vlákniny, bílkovin a důležitých vitaminů a minerálů. Obsahují také antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením. Pistácie mají vysoký obsah nasycených tuků, ale obsahují také prospěšné živiny, jako jsou omega-3 mastné kyseliny a vitamin D. Když v receptu, jako je tento, zkombinujete pistácie a smetanu, získáte výhody obou složek. Díky tomu je pistáciový krém zdravou volbou pro dezert.
Využití
Pistáciový krém si můžete vychutnat na mnoho způsobů. Můžete ho použít jako polevu na dorty nebo cupcaky nebo ho můžete namazat na toasty. Skvěle se jí také samotný jako dezert.
Pokud hledáte zdravou variantu dezertu, pistáciový krém je skvělou volbou. Má vysoký obsah vlákniny, bílkovin a prospěšných živin a obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit buňky před poškozením. Navíc výborně chutná!