Domácí Medové Marlenka kuličky: Recept i pro začátečníky!

Domácí Medové Marlenka kuličky: Recept i pro začátečníky!

Domácí kuličky Marlenka jsou chutnou a jednoduchou pochoutkou, která posune vaši sváteční sezónu na vyšší úroveň. Tyto lehké, vzdušné cukrovinky jsou vyrobeny pouze ze 4 ingrediencí – čokoládových lupínků, slazeného kondenzovaného mléka, vanilkového extraktu a šlehačkové polevy. Ačkoli můžete zkusit přidat arašídové máslo nebo posypku a proměnit tyto marlene kuličky v jiné druhy pečiva, jsou stejně dokonalé i ve své nejjednodušší podobě!

Recept Na Medové marlenka kuličky

Vánoce jsou časem rodiny, přátel a samozřejmě výborného jídla. Pokud hledáte pečené vánoční cukroví na poslední chvíli, skvělou volbou jsou domácí kuličky marlenka.

Na rozdíl od perníčků nebo perníkových kuliček, které vyžadují dlouhé pečení a ještě delší přípravu, lze marlenkové kuličky vyrobit bez námahy. Díky tomu jsou ideální volbou, pokud máte málo času nebo chcete něco jiného než standardní vánoční pochoutky. Dalším nestandartním receptem, tkerý doporučujeme jsou Fanta řezy.

Doba přípravy je zanedbatelných 10 minut. Doba pečení cca 10 minut (pokud se vám kuličky nevejdou na 1 plech, budete muset péct na 2x, tedy 20 min.)

Budete potřebovat

Na korpus kuliček:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnkek cukru (nejlépe moučkového)
  • 1/2 hrnku lískových oříšků
  • 2x vejce idálně velikost L
  • 6g jedlé sody
  • 1/4 hrnku medu (pokud máte radi radší sladší marlenkové kuličky, použijte 3/8 hrnečku až 1/3)
  • 1/2 hrnku másla
  • pár kapek vanilkovéh extraktu (dle chuti)

Na náplň:

  • 1 hrnek másla
  • 35g karamelového salka (popřípadě kondenzované mléko)

Na ozdobu:

  • čokoládové lupínky
  • šlehačku

K výrobě kuliček marlenka potřebujete pouze medové plástve, máslo a salko. Medové plástve mohou být buď pevné, nebo tekuté, takže tento recept je ideální, i když máte málo času. Jednoduše rozpusťte medové plástve v hrnci na středním ohni a poté je smíchejte se změklým máslem.

Postup přípravy lahodných domácích kuliček

Přípravu marlenas začněte předehřátím trouby na 375 stupňů Fahrenheita. Poté vyložte plech pergamenovým papírem a dejte ho stranou.

Hledáte požitkářský a zároveň slavnostní recept? Nehledejte nic jiného než tyto perníkové kuličky z marshmallow! Jejich příprava je snadná a hodí se pro každou příležitost.

Na začátek smíchejte mouku, moučkový cukr, mleté lískové oříšky a jedlou sodu. Poté přidejte rozpuštěné máslo, med a vejce. Vznikne vám hladké těsto, které můžete dát asi na půl hodiny odpočinout do lednice.

Jakmile si odpočine, rozdělte těsto na 4 díly a vyválejte z něj placky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních asi 10 minut. Těsto vyjde na 2 plechy.

Na krém smíchejte změklé máslo a smetanuspolečně. Vychladlý koláč pak rozdrobte do mísy a 2 hrsti drobenky si dejte stranou na obalení kuliček. Nešetřete – na obalení kuliček potřebujete opravdu hodně drobků. Do mísy se zbylými drobky přidejte krém a dobře promíchejte. Směs dejte na 2 hodiny do lednice, kde ztuhne a kuličky se budou lépe tvarovat.

Ze ztuhlé perníkové hmoty seškrábejte pravidelné kousky a mezi dlaněmi vytvarujte kuličky, které pak obalte v drobence, kterou jste si odložili stranou. Hotové kuličky z marlenky skladujte na chladném a suchém místě, nejlépe pod uzavřenou vzduchotěsnou nádobou, a pochutnejte si! Vytvoříte až 75 marlenkových kuliček, bude záležet na velikosti, kterou zvolíte.

Před poléváním je nechte na plechu zcela vychladnout.

Po vychladnutí je potřete šlehačkovou polevou a pochutnejte si!

Pokud si i po přečtení myslíte, že tento recept je na vás moc náročný, doporučujeme vyzkoušet tento nepečený dezert.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

JAK ZRYCHLIT
METABOLISMUS?
Jak rychle a bez námahy
Spálit Tuk?
To vše se dozvíte v našem ebooku!
JAK ZRYCHLIT METABOLISMUS?
Jak rychle a bez námahy
Spálit Tuk?
To vše se dozvíte v našem ebooku!
E-book ► důležitá pravidla hubnutí tento týden zcela ZDARMA!
E-book ► důležitá pravidla hubnutí tento týden zcela ZDARMA!