Cheesecake z mascarpone je bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný. Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se stane novým oblíbeným dezertem ve vaší domácnosti. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, abyste dosáhli dokonalého spojení!
Pokud máte chuť na něco jednoduššího, vyzkoušejte tento nepečený dezert.
Recept na cheesecake z mascarpone: Jednoduchý a lahodný dezert
Pokud hledáte bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný dezert, nehledejte nic jiného než tento recept na tvarohový koláč s mascarpone! Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se u vás doma stane novým oblíbeným. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, abyste dosáhli dokonalého spojení!
Ingredience na cheesecake z mascarpone
Ingredience na tvarohový koláč s mascarpone:
- sýr mascarpone: 1 šálek (250 g) sýra mascarpone
- 2/3 šálku (130 g) cukru
- 1/4 hrnku (27 gramů) mouky
- 3 vejce
- 1 lžička (4 gramy) vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky (1 gram) soli
- Citronová šťáva a kůra z 1 citronu
- čerstvé ovoce nebo čokoládová omáčka na podávání
Postup přípravy cheesecake z mascarpone
Tvarohový koláč je dezert známý již po staletí a existuje mnoho různých způsobů jeho přípravy. Tento recept na tvarohový koláč s mascarpone je jednoduchý, ale výsledkem je dezert, který je bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný. Začněte předehřátím trouby na 350 stupňů Fahrenheita a poté vyložte osmipalcovou pružinovou formu pergamenovým papírem. Ve středně velké míse smíchejte cukr, mouku, vejce, vanilkový extrakt a sůl a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
V samostatné míse smíchejte sýr mascarpone s citronovou šťávou a kůrou, dokud nebude sýr hladký. Přidejte mokré přísady k suchým a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Těsto nalijte dopřipravenou formu a přeneste ji do trouby a pečte 30-40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do středu koláče nevyjde z větší části čisté. Po upečení vyjměte koláč z trouby a před vyjmutím z formy jej nechte zcela vychladnout. Nakrájejte na plátky a podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, pokud chcete.
Na 8 porcí
Velikost porce: 1 plátek (161 g)
Množství makronutrientů na jednu porci:
- tuky celkem: 20 g
- Sacharidy: 51 g
- bílkoviny: 14 g
Recept na nepečenou verzi
Tvarohový koláč je klasický dezert, který je známý již po staletí. Jako svačinu si na něm pochutnávali už Řekové a Římané a pochutnávat si na něm měli i místní olympionici, kteří potřebovali dostatek bílkovin a dalších živin, aby podávali co nejlepší výkony.
Cheesecake je bohatý a krémový dezert, který si můžete vychutnávat po celý rok. Existuje mnoho variant klasického receptu, ale nejzákladnějšími ingrediencemi jsou smetanový sýr, vejce a cukr. Nezbytnou součástí je také citronová šťáva a vanilka. Nejlepší je použít do cheesecaku pravou vanilku, ale můžete použít i vanilkový extrakt. Pro výraznější citronovou chuť přidejte nastrouhanou kůru z jednoho citronu.
Budete potřebovat:
- 170 g máslových sušenek
- 70 g másla
- 250 g tvarohu
- 200 ml smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 100 g moučkového cukru
- 2 tabulky bílé čokolády
Postup přípravy:
Sušenky rozmixujte nebo rozdrťte v sáčku a smíchejte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou směs přendejte do dortové formy vyložené pečicím papírem a pevně přitlačte. Smíchejte tvaroh, mascarpone, smetanu ke šlehání a rozpuštěnou (vychladlou) čokoládu a lehce prošlehejte. Smetanovou směs nalijte na sušenkovou vrstvu a uložte do chladničky alespoň na 10 hodin. Někdy je třeba počkat déle, proto je lepší připravit cheesecake s dostatečným předstihem. Přepište tento obsah do poutavější podoby.
Zbylo vám mascarpone? Vyzkoušejte tento recept.
Závěrem
Tvarohový koláč s mascarpone je bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný. Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se u vás doma stane novým oblíbeným. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou pro dokonalé spojení! Recept na tvarohový koláč s mascarpone: Pokud hledáte bohatý, dekadentní a neuvěřitelně chutný dezert, nehledejte nic jiného než tento recept na tvarohový koláč s mascarpone! Sladká krémová konzistence sýru mascarpone se krásně snoubí s pikantním citronem a vytváří elegantní dezert, který se u vás doma stane novým oblíbeným. Podávejte s čerstvým ovocem nebo čokoládovou omáčkou, abyste dosáhli dokonalého spojení!