Hrníčková bábovka je trendem posledních let, rychlý, lahodný a jednoduchý recept pro každého kdo má chuť na sladké. Jde o to, že malý dort můžete připravit během několika minut z několika málo ingrediencí, a někteří lidé ho považují za skvělou alternativu, když nemají čas péct od základu. V tomto receptu vám ukážeme, jak připravit lahodnou hrníčkovou bábovku! Pokud máte chuť doopravdy si upéct bábovku, doporučujeme recept na grankovou.
Recept na nepečenou bábovka v hrnku
Každý má rád skvělý recept na hrníčkový dort! Tento konkrétní recept je nejen chutný, ale také zdravý. Jeho hlavními ingrediencemi jsou olivový olej a mléko, které jsou pro vaše tělo skvělé. Nejlepší na tom je, že tento recept na hrníčkový koláč trvá v mikrovlnné troubě jen dvě minuty, takže je ideální, když spěcháte.
Co budete potřebovat:
Pro tento recept na hrnkový koláč budete potřebovat tyto ingredience:
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce olivového nebo rostlinného oleje
- 3 lžíce mléka
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- hrníček
Postup přípravy
- Suché přísady smíchejte v hrnku (Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte v hrnku spolu s cukrem).
- Přidejte mokré přísady (olej, mléko a vanilkový extrakt) a dobře promíchejte, dokud se všechny přísady nespojí.
- Pečte v mikrovlnné troubě 2 minuty nebo dokud není koláč upečený.
- Před podáváním jej nechte několik minut vychladnout.
Pokud vám tento recept chutnal, tak vám doporučejeme vyzkoušet i jiné nepečené dezerty, například z lotus sušenek.
10 tipů pro přípravu dokonalé hrníčkové bábovky
1. Před začátkem se ujistěte, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu. To pomůže zajistit rovnoměrné propečení dortu.
2. Před přidáním těsta přidejte do hrnku trochu oleje nebo másla, aby se těsto neslepilo.
3. Nepřeplňujte hrnek těstem – nechcete, aby v mikrovlnné troubě přeteklo.
4. Dávejte pozor, abyste hrníčkový koláč nepřevařili – v mikrovlnné troubě by měl trvat jen asi dvě minuty.
5. Pokud chcete mít koláč vlhčí, zkuste do receptu přidat lžíci mléka navíc.
6. Přidejte do hrnkového dortu nějaké zábavné doplňky, například čokoládové lupínky, ořechy nebo bobuloviny.
7. Abyste se vyhnuli případnému nepořádku, jednoduše vyjměte koláč z hrnku vidličkou nebo lžící.
8. Podávejte se zmrzlinou a čokoládovou omáčkou a dopřejte si opravdovou lahůdku!
9. Koláče se při pečení zvednou poměrně vysoko, nedivte se, když vám vylezou z horní části hrnku!
10. Pokud chcete mít lepkavý střed, zkuste koláč vařit ve 20sekundových intervalech, dokud nebude upečený podle vašich představ.