Recept na borůvkové muffiny bez vajec a mléka. Tento recept neobsahuje mléko ani vejce, takže je ideální pro osoby s potravinovými alergiemi nebo dietními omezeními. Tyto muffiny jsou vlhké, nadýchané a chutné – ideální pro rychlou snídani nebo svačinu!
Zkušeli jste již nepečený dezert z lotusových sušenek?
Jak přípravit Borůvkové muffiny bez vajec a mléka
Složení:
1 1/2 hrnku hladké mouky
1/2 šálku cukru
1 polévková lžíce prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1/3 šálku rostlinného oleje
1/4 šálku vody
1 lžička vanilkového extraktu
1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
Návod k přípravě:
1 x Formu na muffiny s 12 košíčky vymažte nepřilnavým sprejem nebo vyložte papírovými vložkami. Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte olej, vodu a vanilkový extrakt; míchejte, dokud se dobře nespojí. Jemně vmíchejte borůvky. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny. Pečte 18-20 minut (na 180 stupňů C),nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Před přenesením na drátěnou mřížku nechte 5 minut vychladnout.
Vychutnejte si lahodné a zdravé borůvkové muffiny bez vajec a mléka!
Jak přípravit Veganskou verzi
Složení:
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/3 šálku rostlinného oleje
- 1/4 šálku vody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
Pokud si chcete připravit veganské borůvkové muffiny, postupujte podle následujících jednoduchých kroků:
1. Předehřejte troubu na 375 stupňů F.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
3. Přidejte rostlinný olej, vodu a vanilkový extrakt; míchejte, dokud se dobře nespojí.
4. Jemně vmíchejte borůvky.
5. Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků na muffiny.
6. Pečte 18-20 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá.
7. Před přenesením na drátěnou mřížku nechte 5 minut vychladnout.
Vychutnejte si lahodné veganské borůvkové muffiny!
Závěrem
Oba recepty na borůvkové muffiny jsou zcela odlišné, ale oba jsou stejně chutné. Běžný recept na borůvkové muffiny obsahuje vejce a mléko, zatímco veganská verze nikoli. Díky tomu je veganský recept dobrou volbou pro lidi s potravinovými alergiemi nebo dietními omezeními. Veganské muffiny jsou navíc vlhké a nadýchané, takže jsou ideální volbou k snídani nebo svačině.